Szukałem informacji o OII i DSG, OCP wyskoczyło w czołówce i znalazłem wiele informacji z tego, co szukałem
Kilka pytań dot. OCTAVIA I
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Kilka pytań dot. OCTAVIA I
WITAM
Jestem nowy na forum, a od kilku tygodni jestem posiadaczem octavi I TDI 130 KM, z roku 2003/04 Ellegance. Przeglądam to forum od kilku dni i mam mętlik w głowie W związku z tym mam kilka pytań:
- czy można zamontować ESP
- na środkowym wyświetlacz jest tylko kilka kontrolek, w instrukcji obsługi widziałem, że na dolnej połowie wyświetlacza są wyświetlane różne komunikaty np. średnie spalanie, zasięg, temperatura itp. Czy żeby u mnie na wyświetlaczu były te komunikaty muszę zmieniać całość z zegarami ?
- gdzie na śląsku można zmienić oświetlenie deski rozdzielczej na inny kolor ?
- gdzie na śląsku można zamontować trzeci środkowy pas i zagłówek na kanapie ?
- czy macie jakiś sprawdzony środek aby doczyścić tapicerkę ( nie mogę doczyścić tylko boczka drzwi od strony kierowcy ) ?
- czy można zamontować silniejsze siłowniki do klapy bagażnika, bo dość ciężko się podnosi ? :roll:
Mam nadzieję, że nie zaśmiecam forum takimi pytaniami bo tak jak napisałem jestem nowy . POZDRAWIAM. :roll:marillion
-
-
Chyba trochę dużo tych pytań:
-klapa ma się ciężko podnosić, ale nie może opadać (siłowniki powinny być suche)
-na każdej przyzwoitej myjni gdzie piorą tapicerkę, zrobią ci boczek na cacy
-tapicerkę można dobrać na Allegro- albo załóż temat w dziale [K]
- temat modu zegarów był już wałkowany, daj na wyszukiwarkę
- montowanie ESP , nawet jak możliwe jest raczej nieopłacalne
- z tego co wiem informacji o zegarach i możliwych ich swap-ach oraz kodowaniu szukaj u kolegi Grygiego
Pozdr. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marillion- na środkowym wyświetlacz jest tylko kilka kontrolek, w instrukcji obsługi widziałem, że na dolnej połowie wyświetlacza są wyświetlane różne komunikaty np. średnie spalanie, zasięg, temperatura itp. Czy żeby u mnie na wyświetlaczu były te komunikaty muszę zmieniać całość z zegarami ?
Jak chcesz zeby zamiast tych lampek miedzy zegrami byly komunikaty trzeba zmienic licznik na taki z tym. Koszt ok 400zl
Komentarz
-
-
jeżeli chodzi o montaż ESP, to sobie odpuść, nieopłacalne, układ wykorzystuje układ ABS, ale dochodzi, kwestia ustalenia kąta ustawienia auta względem kąta skrętu kierownicy, więc dołożenie tego wszystkiego mija się z celem. Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi z tym wyświetlaczem, bo dane z komputera pokładowego wyświetlane są na wyświetlaczu zegarka tak ajk opisal to kolega Maicroft, a poszczególne funkcje przełacza się przełącznikiem na dźwigni wycieraczek. Może masz na myśli zestaw wskaźników z wyświetlaczem MAXI-DOT, był on montowany w seri w wersji CELEBRATE, ale nie przerabialem zamiany tego zestawu do innej wersji
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Co dokładania ESP - czytaj tu: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=5586
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marilliongdzie na śląsku można zamontować trzeci środkowy pas i zagłówek na kanapie ?
poszukaj na allegro lub umieść ogłoszenie na naszej stronie pod Kupię-sprzedam. dla pewności dołącz fotę tapicerki.
Komentarz
-
-
Moja ellegance 130 KM ma tylko ASR. :idea:
Zamieszczone przez nico21marillion, jak nabedziesz diody to mozemy sie umówic pod koniec stycznia i zmieni ci podswietlenie.marillion
Komentarz
-
-
A może jest archeologiem ? :P.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz